Pracovné stretnutie s predsedníčkou Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou

14.06.2023
article_768

Prezidentka a viceprezidentka AOPP sa na základe pozvania predsedníčky Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou (ďalej úrad) Ing. Renáty Bláhovej, MBA, FCCA, LL.M. zúčastnili 12. júna pracovného stretnutia. Predsedníčka ÚDZS im odovzdala Správu o činnosti Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou za rok 2022.

"V rámci diskusie sme sa snažili hľadať postupy, ktoré by bolo vhodné zaviesť do praxe ešte pred podaním podnetov v prípade podozrení zo zanedbania zdravotnej starostlivosti a požiadania šetrenia úradom. Diskutovali sme aj o spokojnosti pacientov so stavom nášho zdravotníctva a nárastom finančnej spoluúčasti pacientov v rámci poskytovania zdravotnej starostlivosti a o možných návrhoch na riešenia, ktoré sú súčasťou aj programových priorít AOPP. Dotkli sme sa aj potreby zlepšenia informovanosti a poučenia pacienta v rámci informovaného súhlasu pri poskytovaní zdravotnej starostlivosti," uviedla Mária Lévyová, prezidentka AOPP.

V závere pracovného stretnutia nechýbalo poďakovanie pani predsedníčke za stretnutie a vyjadrenie nádeje, že úrad bude aj v budúcnosti otvorený diskusiám a návrhom, ktoré budú prínosné pre pacientov.


Ako dlho čakáte na operáciu?

10%
5%
3%
2%
81%