Deň ženského zdravia prebieha v tomto roku v 3 slovenských mestách

21.04.2023
article_747

Vedeli ste, že až 90 % rozhodnutí v oblasti zdravia rodiny robia práve ženy? Sú tak zodpovedné nielen za vlastné zdravie, ale angažujú sa aj v starostlivosti o zdravie a prevencii svojich detí a partnerov. Neraz sú pritom ochoreniami a ich dôsledkami samé ohrozené viac ako ostatní členovia rodiny. Počas apríla a mája navštívime tri mestá na Slovensku, aby sme sa spoločne s vami venovali zdraviu žien komplexne.

Deň ženského zdravia, ktorý sme odštartovali už minulý rok osvetovým podujatím pre širokú verejnosť, sa zameriava na komplexný pohľad na oblasť prevencie, fyzického a duševného zdravia žien. Súčasťou tohtoročnej kampane je návšteva troch slovenských miest - Košíc, Banskej Bystrice a Bratislavy. Chýbať nebude prezentácia dát, ktoré jasne ukazujú, že ženské zdravie by malo byť aj u nás prioritou a mala by sa mu venovať patričná pozornosť, ale aj diskusia, do ktorej sa môžu zapojiť ako odborníci, tak aj pacienti a široká verejnosť. 

Prvú odbornú diskusiu v Košiciach máme úspešne za sebou. Sme radi, že si našli čas a aktívne sa do diskusie zapojili zástupcovia VÚC, lekári, pacientske organizácie, zdravotné sestry, zástupcovia zamestnávateľov, zástupcovia regionálnych pobočiek zdravotných poisťovní aj široká verejnosť. Tu je malá ukážka toho, ako podujatie v Košiciach prebiehalo.


Spustené je už aj prihlasovanie na diskusiu v Banskej Bystrici a v Bratislave, tak sa neváhajte prihlásiť. Tešíme sa na vaše prínosné podnety a názory. Viac informácií o plánovaných diskusiách a možnostiach registrácie nájdete na našej stránke https://aopp.sk/aktualne-eventy.


Ako dlho čakáte na operáciu?

10%
5%
3%
2%
81%