Na odbornom sympóziu v novom súkromnom kardiocentre v Košiciach nechýbalo ani AOPP

08.09.2023
article_789

Súkromné Kardiocentrum AGEL, s.r.o. (KCE), ktoré otvorili v marci, už má za sebou prvú úspešnú robotickú operáciu. Ide o novú nemocnicu s najmodernejšími intervenčnými operačnými sálami, hybridnou operačnou sálou, koronárnou jednotkou, ambulanciami a vlastnými hladkými a intenzívnymi lôžkami a excelentným prístrojovým vybavením.

Pri tejto príležitosti usporiadali 6. 9. 2023 v priestoroch kardiocentra 1. odborné sympózium za účasti zakladateľov kardiocentra, celoeurópsky a celosvetovo uznávaných odborníkov v oblasti kardiochirurgie, významných vysokoškolských pedagógov a pozvaných hostí.

Za AOPP sa na sympóziu zúčastnila prezidentka, ktorá si pozrela záznam prvej robotickej operácie srdca, vypočula si mnoho zaujímavých prednášok o inovatívnych metódach liečby v kardiochirurgii a kardiológii, ktoré sú veľkým prínosom pre pacientov s kardiovaskulárnymi ochoreniami.

Úmrtnosť na kardiovaskulárne ochorenia je vyššia ako na onkologické ochorenia najmä u mužov. Čím skôr je operačný zákrok v kardiochirurgii zrealizovaný, tým má pacient väčšiu šancu na prežitie. Vítame to, že na východe bol priestor, ale najmä dopyt na zriadenie druhého špičkového kardio pracoviska. Niekoľko mesačné čakanie je pre pacientov rizikové a včasný operačný zákrok zvyšuje nielen šancu na prežitie pacientov, ale aj na plnohodnotný a kvalitný život takmer bez obmedzení. Pacienti sa môžu vrátiť k svojim rodinám, do práce, k športu. Aj o takýchto konkrétnych prípadoch bola časť prednášok.

Ďakujeme v mene pacientov za zriadenie špičkového kardiochirurgického centra. Želáme manažmentu a zamestnancom kardiocentra AGEL, s.r.o. (KCE) veľa síl, zdravia, pracovných úspechov a spokojných pacientov.


Ako dlho čakáte na operáciu?

10%
5%
3%
2%
81%