V Bratislave sa vzdelávali pacienti s IBD

06.11.2019
article_479

Edukačný seminár Slovak Crohn Clubu, ktorý sa konal 31. októbra 2019 v Bratislave, priniesol množstvo zaujímavých informácií pre pacientov so zápalovými ochoreniami čriev (IBD). 

Okrem činnosti OZ a dôležitosti spolupráce odbornej spoločnosti s pacientskou organizáciou si vypočuli zaujímavé a užitočné prednášky o liečbe a živote s týmto typom ochorenia. Doc. Zelinková priblížila aspekty, ktoré potrebuje gastroenterológ k tomu, aby pacientovi naordinoval optimálny liečebný postup. Doktorka Jezberová priblížila vyšetrovaciu metódu známu ako MR enterografia a vysvetlila, prečo je dôležité robiť ju správne. Doktor Podmanický porozprával účastníkom seminára o tom, čo obnáša operácia pre pacienta s ulceróznou kolitídou a aký je život po nej. Doktorka Noskovičová vysvetlila problematiku klinického skúšania a Ing. Majerník šetrnú hygienu pre IBD pacientov.

Pozvanie na edukačný seminár prijali za AOPP aj viceprezident Dr. Dominik Tomek a prezidentka AOPP Mária Lévyová, ktorá účastníkom priblížila hlavnú činnosť AOPP zameranú na legislatívu, poradenstvo a vzdelávanie pacientov


Ako dlho čakáte na operáciu?

11%
5%
3%
2%
81%