Stojíme za vedcami a odborníkmi a plne podporujeme ich odporúčania v súvislosti s pandémiou COVID-19

17.12.2020
article_551

Asociácia na ochranu práv pacientov stojí za vyjadrenia vedcom a odborníkov a plne podporuje odporúčania ich iniciatívy ako zvládnuť vianočné sviatky, a to bez ohľadu na lockdown či iné prijaté opatrenia na zamedzenia ďalšieho šírenia ochorenia COVID-19. 

Prezidentka Zuzana Čaputová sa stretla so zástupcami vedcov a lekárov: s biochemikom Pavlom Čekanom, riaditeľkou Biomedicínskeho centra SAV Silviou Pastorekovou, virológom Borisom Klempom, epidemiologičkou Alexandrou Bražinovou či matematikom a expertom na modelovanie Richardom Kollárom a spoločne v utorok 15. decembra 2020 predstavili ľuďom desatoro bezpečných Vianoc. 

Uvedomujeme si vážnosť situácie a prosíme každého, aby pristupoval k aktuálnej situácii s maximálnou mierou zodpovednosti. Je to v záujme nás všetkých, aby sa situácia v nemocniciach dostala do normálu a aby sa nám naši blízki vrátili domov. Zároveň, vyzývame vládu, aby pevne uchopila riadenie boja s pandémiou, prijímala potrebné opatrenia v čase, kedy je to naozaj potrebné, no najmä, aby čo najviac sprehľadnila opatrenia pre verejnosť a prihliadala pri ich prijímaní v prvom rade na odporúčania odborníkov.


Zdroj: https://dennikn.sk/2188174/desatoro-bezpecnych-via...



Ako dlho čakáte na operáciu?

10%
5%
3%
2%
81%