AOPP na odovzdávaní cien so vzácnou symbolikou

12.11.2021
article_634

Prezidentka AOPP a jej zástupcovia sa zúčastnili 11. 11. 2021 na udeľovaní ocenení „Purpurové srdce“, ktoré odovzdávalo OZ malíček na v poradí deviatom slávnostnom podujatí, ktoré sa konalo pod záštitou prezidentky Slovenskej republiky Zuzany Čaputovej v Primaciálnom paláci v Bratislave.

Boli ocenené osobnosti, ktoré sa svojou činnosťou a pôsobením na akademickej, nemocničnej alebo domácej pôde pričinili o zlepšenie situácie predčasne narodených detí.

Myšlienka Preemie Hearts „Srdce predčasniatka“ vznikla ako snaha vyplniť prázdno, ktoré mnohí počas tohto obdobia strachu, chvíľ striedania sa nádeje s beznádejou pociťovali a pociťujú. Tento symbol malinkého srdca sfarbeného do purpurova, teda farby predčasniatok, spája po celom svete životné osudy rodín predčasne narodených detí. Sklo predstavuje ich silu a zároveň krehkosť, purpur ich kráľovský obdiv, jedinečnosť vlákien štruktúry každého srdca znamená neopakovateľnosť osudov predčasniatok, slza z neho stekajúca pripomína slzy matiek a najbližších, slzy strachu a radosti, ľútosti i nádeje. No každé z nich spája srdce, symbol života, nádeje, no predovšetkým lásky a vďaky.

Veľká vďaka patrí predsedníčke OZ malíček Mgr. Ľubici Kaiserovej. Vďaka skvelému tímu nadšencov pod jej vedením, už desať rokov podporujú rodiny s predčasne narodenými deťmi a pomáhajú im vyhrať často veľmi ťažké boje, ktoré by často nezvládli bez podpory odborníkov, rodičov a širokej verejnosti.

AOPP želá OZ malíčku, pani predsedníčke, členom výboru do ďalších desaťročí ich prínosnej práce v prospech nedonosených detí a ich rodín veľa zdravia, síl, úspechov, vzájomnej podpory a spoločných radostí pri dosahovaní spoločného cieľa – dať nádej na budúcnosť predčasne narodeným deťom.

Svetový deň predčasne narodených detí pripadne na 17. 11. a pri tejto príležitosti budú purpurovou farbou osvetlené mnohé významné budovy, pamiatky na Slovensku.

Viac sa dočítate na: https://www.malicek.sk/novinky/odovzdavanie-cien-so-vzacnou-symbolikou



Ako dlho čakáte na operáciu?

10%
5%
3%
2%
81%