Boli sme na otvorení Nemocnice Bory! Takto to tam vyzerá

31.03.2023
article_741

Prezidentka AOPP Mária Lévyová sa vo štvrtok 30. marca zúčastnila slávnostného otvorenia Nemocnice Bory, ktorej výstavba trvala štyri a pol roka a stála 240 mil. eur. Pacienti si zaslúžia novú nemocnicu, ktorej vybavenie a služby budú zodpovedať trendom v 21. storočí. Radi by sme verili tomu, že v obdobnom duchu sa budú budovať aj ďalšie moderné nemocnice, lepšie vybavené technicky, materiálne a personálne, že kvalita, bezpečnosť a dostupnosť zdravotnej starostlivosti pre pacientov budú prioritou a nielen frázou. Pacient musí byť v centre záujmu všetkých snáh, či už politikov alebo tých, ktorí rozhodujú o nastavení manažmentu v rámci poskytovania zdravotnej starostlivosti. Radi by sme verili, že namiesto boja medzi štátnym a neštátnym sektorom, nastúpi iný boj. Boj o pacienta a to kvalitou starostlivosti a službami, boj o spokojných zdravotníkov, v ktorom regulátor vytvorí vhodné podmienky pre zdravú súťaž.

V Európskej Charte práv pacientov je uvedené, že „každý jednotlivec má právo slobodne si vybrať na základe dostatočných informácií spomedzi rôznych liečebných metód a poskytovateľov zdravotnej starostlivosti“. Radi by sme verili tomu, že otvorenie nemocnice novej generácie je míľnikom k týmto zmenám, že si nebude poskytovateľ vyberať pacienta a dočkáme sa akceptácie našich práv.

Každý z vás si môže pozrieť priestory Nemocnice Bory, a to už túto sobotu 1. apríla počas Dňa otvorených dverí. Môžete sa ísť pozrieť bez registrácie v čase od 9:00 do 17:00.

Od 3. apríla budú pre pacientov dostupné prvé špecializované nemocničné ambulancie, rádiologické oddelenie a pracovisko radiačnej onkológie. Nová nemocnica bude dostupná pre všetkých pacientov bez rozdielu a bezplatne. Postačí vám len kartička poistenca. 

Budeme radi, keď sa s nami podelíte o vaše názory a prvé osobné skúsenosti.


Ako dlho čakáte na operáciu?

11%
5%
2%
2%
81%